ZEILEN IN JE BLOOTJE!

In 2013 waren we voor het eerst te gast bij Samantha en Mark Taylor. Zij beheren een geweldig naturistisch resort -Vassaliki Naturist Club – op het Griekse eiland Kefalonia. Op een avond vertelde Mark ons vol enthousiasme over de naturische zeilcruise die hij twee maal per jaar organiseert. Wij waren meteen gegrepen door het idee om een week lang lekker in je blootje tussen de prachtige Griekse eilanden rond te varen en we boekten direct voor dit jaar in september.

Sailing
Met het catamaranjacht zeilden we vanuit Lefkas door de Ionische wateren. Zodra de haven uit het zicht was, gingen de kleren uit. We ankerden in baaitjes met kristalhelder water voor een frisse duik. De avonden brachten we door in romantische haventjes waar we meestal gezamelijk in een restaurantje gingen eten.

sailing 2
Mark neemt op de zeilcruise alleen gasten mee die al eerder verbleven op het resort. Zo kan hij ervoor zorgen dat de (maximaal acht) deelnemers aan de cruise een beetje bij elkaar passen. Op de boot is het niet alleen maar luieren. De boot moet ook gezeild worden. Al heel gauw ben je een team dat samen met Mark als ervaren zeiler de boot op koers houdt.

Naturists drinking wine admiring natural view
Na een week ben je een geweldige ervaring rijker. Je hebt genoten van schilderachtig mooie plekjes die je vanaf land nooit zo kunnen bereiken. Maar vooral heb je door de teamspirit die als vanzelf op de boot ontstaat, nieuwe vriendschappen opgedaan.
Na afloop is het lekker om nog een weekje uit te rusten op het resort om je vakantie comleet te maken.